Familie recepten

Beste bezoeker, kom regelmatig op deze familie recepten pagina terug! Hier komen steeds meer leuke en lekkere recepten die we willen vrijgeven. Allemaal erg smakelijk natuurlijk!
SELAMAT MAKAN!


Sajur courgette.

Voor bij de Bali kip Palembang

Benodigdheden 4 personen:                                     

  • 2 Courgettes (in vieren delen en blokjes van 1 cm snijden)
  • 2 Eetlepels zonnebloemolie
  • 1 Kleine ui (fijngesneden)
  • 1 Rode peper (fijngesneden)
  • 1 Eetlepel sambal oelek
  • 1 Teentje knoflook
  • Mespuntje trassi (naar smaak)
  • Beetje zout en peper
  • Klein beetje soe-oen (= Chinese vermicelli). Te verkrijgen bij AH, of toko.
  • Water

Bereiding:

Fruit kort het uitje met de knoflook en de trassi. Voeg de sambal en de pepers toe. Nog even door fruiten.

Doe de courgettes erbij met beetje zout en peper. Hussel dit om en voeg zoveel water bij, zodat de courgettes iets onder staat. Laat dit ca. 10 minuten zachtjes pruttelen. Niet langer, want dan wordt de courgette te zacht. Zet de warmtebron uit.

Doe nu de soe-oen erbij. Gebruik iets minder dan de helft van de verpakking. De soe-oen gaart vanzelf in de warme saus van de sajur.

SELAMAT MAKAN!!!

 


Wederom een nieuw en erg lekker recept:
(27-01-2018)

Pastel Tutup c.q. Jachtschotel voor 2 ovenschotels (25x18 cm en ca.7 cm hoog)
(Hoeveelheden zelf aan te passen, indien je een kleinere portie wenst te maken)

Benodigdheden
- voor pastei:

  •    ca. 1 KG suddervlees
  •    ca. 2,2 kg aardappelen
  •    grote pot doppertjes
  •    grote pot worteltjes
  •    klein potje sperzieboontjes
  •    flinke bos selderie
  •    kleine bos (blad)peterselie
  •    3 à 4 uien
  •    3 strengetjes lente-ui
  •    melk
  •    boter
  •    zakje rundvleesbouillon
  •    zout, peper, ietsje suiker, nootmuskaat, kruidnagel, laurierblaadjes

- voor Atjar:

  •    komkommer
  •    rode of groene lombok naar smaak
  •    zout, peper, suiker
  •    azijn en water

Voorbereiding:

  •    vlees kruiden (zout, peper, nootmuskaat, kruidnagel, laurierblaadjes) en sudderen;
  •    op ’t eind vleesbouillon toevoegen
  •    vlees ietwat laten afkoelen en daarna rafelen
  •    de potgroenten laten uitlekken en in stukjes snijden
  •    uien snijden,  peterselie, selderie en lente-ui fijn snijden
  •    aardappelen koken en pureren met boter, zout, peper,Nootmuskaat, melk (niet te dun maken)
  •    Atjar, liefst ’n dag van te voren maken. 

Bereiding:

Uien in een beetje olie in de wok/wadjan fruiten. 
Vlees toevoegen en even goed husselen.
De (pot)groenten erbij doen en op ’t laatst selderie/peterselie
De jus van ’t vlees erop scheppen en heel kort laten doorkoken.

Laag 1:Het prutje met jus over de beboterde ovenschalen verdelen;
Let op: prutje moet goed vochtig zijn, echter laagje jus dusdanig dat e.e.a. in ’t braadproces niet gaat overkoken.
Laag 2:Daarna voorzichtig een flinke laag puree verdelen over het geheel.

(Uitgaande van een hetelucht oven)
De oven voorverwarmen (op 250). De schalen, afgedekt met alu-folie, een half uur à ¾ uur verwarmen.
Daarna - zonder folie – ca. kwartier à 20 min. verder laten bakken (af en toe kijken) tot de puree een mooi bruin korstje heeft.

Opdienen met atjar, slasaus en … sambal badjak

! Gaat één schaal in de vriezer, dan s.v.p. na afhalen folie slechts kort doorbakken; bovengenoemd ritueel dient nl. na ontdooiing weer gevolgd te worden !

SELAMAT MAKAN

-*-*-*-*-*-

 

De recepten uit ons boek staan hieronder:

 

  

   

 


Tussendoor recept. Erg lekker. Nasi Goreng pedis

Benodigdheden: 

  • Gekookte witte rijst; gewicht? (Ik koop bij de toko altijd een hoog bakje vol: is 2 porties)
  • 3 magere varkens(spek)lapjes
  • 1 onsje vetspek (kleine)dobbelsteentjes
  • 1 onsje mager vetspek (is ontbijtspek) idem
  • Slaolie eetlepel
  • 1 grote witte ui of 2 kleine(re)
  • sambal oelek
  • 5 eieren
  • bruine basterdsuiker
  • gebakken uitjes
  • ketjap manis
  • trassie bakar
  • grote wok of wadjan
  • kleine koekenpan
  • evt. snufje zout (ik doe het niet i.v.m. redelijk zoute sambal oelek)
  • komkommer (neutralizer)
  • knoflookpoeder of teentje

Voorbereiding:

  • rijst ietwat verwarmen in magnetron
  • vetspek en ontbijtspek in apart koekenpannetje uitbakken   ! niet al te krokant!
  • speklapjes in heel dunne reepjes snijden
  • ui(en) fijnsnijden
  • eieren klutsen

Bereiding:

  1. Olie in wok/wadjan + paar korreltjes trassie + knoflook.
  2. De speklappen bakken, regelmatig omhusselen en daarna een eetlepel donkere basterdsuiker erdoor heen roeren.
  3. De uien toevoegen en het geheel omhusselen totdat de uien gaar zijn. Let op: niet te bruin bakken!.
  4. De uitgebakken spekjes toevoegen.
  5. Naar smaak 1 á 2 eetlepels sambal oelek toevoegen.
  6. Geklutste eieren erbij.
  7. Regelmatig omhusselen is belangrijk ter voorkoming van aanbranden!
  8. Als de eieren gaar zijn (moeten beslist gaar zijn, omdat anders de nasi te papperig wordt) de rijst toevoegen en flink (naar smaak) ketjap eroverheen gieten. Wederom goed omhusselen.
  9. Ter afsluiting gefruite uitjes toevoegen en omhusselen.

Tip: Opdienen met plakjes komkommer  !

SELAMAT MAKAN!!!


 

Gastenboek

  • 07-07-2019 - Geachte mevrouw mijnheer,
    Ik las het artikel in het Parool...  lees meer
  • 13-09-2018 - Lekkerste sateh ever! En ik mis mijn tweede huiskamer en...  lees meer
  • 14-06-2018 - Deze sateh is om je vingers bij op te eten,...  lees meer
Plaats een bericht

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2016 - 2020 Norman Saté | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel