Bereidingswijze

Sateh Palembang te bewaren? Tips!

Vaak gaat niet alle sateh in één keer op! Maar om de smaak van de sateh te behouden is het verstandig om slechts één keer te ontdooien. We adviseren dan ook om de sateh direct bij ontvangst op te delen in kleinere diepvriesporties. Bij voorkeur in plastic zakjes of diepvriesfolie. Vermijd het gebruik van zilverpapier. Met zilverpapier zal de kleur van de sateh veranderen en wordt de gewenste smaak aangetast.
Eén dag van tevoren uit de vriezer halen en in de koelkast laten ontdooien om het vervolgens de volgende dag te kunnen bereiden.
De satehsaus kan in bevroren toestand met een verwarmde lepel uit het emmertje geschept worden naarmate u de satehsaus nodig heeft.


Mogelijkheden van bereidingswijze

Bereiding van de sateh kan op diverse manieren. In de oven, op de contactgrill, grillpan en natuurlijk op de barbecue.

Bereiding sateh

De sateh aan beide kanten grillen en controleer of het vlees gaar is. Gaat de sateh op de barbecue, zorg dat het niet te hard gaat om verbranding van het vlees te voorkomen.
Als de sateh in de oven gaat, verwarm eerst de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier tegen lekken. Leg de stokjes midden op het rooster en bak de sateh in ca. 15 minuten gaar. Op de helft van de tijd omdraaien.

En vergeet vooral niet een paar druppeltjes limoensap en gefruite uitjes eroverheen te doen.

SELAMAT MAKAN!!!


BALI KIP PALEMBANG

Mogelijkheden van bereidingswijze van de Bali kip

Laat de Bali kip eerst ontdooien!

 - Met rijst

De Bali kip kan verwarmd worden in de koekenpan of in de magnetron.
De koekenpan geeft het beste resultaat, omdat de Bali kip nog even opgebakken wordt en iets droger wordt.
Eet er rijst bij met een sajur (= groentegerecht).
Bij "Familie-recepten" is een eenvoudig recept geplaatst van sajur courgette, die goed samengaat met de Bali kip.

 

 - Op een warm broodje

De Bali kip kan ook als lunch gegeten worden, maar dan op een broodje. Denk bijvoorbeeld aan een pistolette of Italiaanse bol.

Verwarm het broodje in de oven en verwarm de Bali kip zoals boven vermeld.
Maak een zoetzure atjar van komkommer (zie recept bij Pastei tutup) en doe dit ook op het broodje.
Wat ook heel lekker is om er een beetje satehsaus overheen te doen.

 

 

 

                                                        

Gastenboek

  • 07-07-2019 - Geachte mevrouw mijnheer,
    Ik las het artikel in het Parool...  lees meer
  • 13-09-2018 - Lekkerste sateh ever! En ik mis mijn tweede huiskamer en...  lees meer
  • 14-06-2018 - Deze sateh is om je vingers bij op te eten,...  lees meer
Plaats een bericht

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2016 - 2020 Norman Saté | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel