Navigatie

Bereidingswijze

Sateh Palembang te bewaren? Tips!

Vaak gaat niet alle sateh in één keer op! Maar om de smaak van de sateh te behouden is het verstandig om slechts één keer te ontdooien. We adviseren dan ook om de sateh direct bij ontvangst op te delen in kleinere diepvriesporties. Bij voorkeur in plastic zakjes of diepvriesfolie. Vermijd het gebruik van zilverpapier. Met zilverpapier zal de kleur van de sateh veranderen en wordt de gewenste smaak aangetast.
Eén dag van tevoren uit de vriezer halen en in de koelkast laten ontdooien om het vervolgens de volgende dag te kunnen bereiden.
De satehsaus kan in bevroren toestand met een verwarmde lepel uit het emmertje geschept worden naarmate u de satehsaus nodig heeft.


Mogelijkheden van bereidingswijze

Bereiding van de sateh kan op diverse manieren. In de oven, op de contactgrill, grillpan en natuurlijk op de barbecue.

Bereiding sateh

De sateh aan beide kanten grillen en controleer of het vlees gaar is. Gaat de sateh op de barbecue, zorg dat het niet te hard gaat om verbranding van het vlees te voorkomen.
Als de sateh in de oven gaat, verwarm eerst de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier tegen lekken. Leg de stokjes midden op het rooster en bak de sateh in ca. 15 minuten gaar. Op de helft van de tijd omdraaien.

En vergeet vooral niet een paar druppeltjes limoensap en gefruite uitjes eroverheen te doen.

SELAMAT MAKAN!!!


BALI KIP PALEMBANG

Mogelijkheden van bereidingswijze van de Bali kip

Laat de Bali kip eerst ontdooien!

 - Met rijst

De Bali kip kan verwarmd worden in de koekenpan of in de magnetron.
De koekenpan geeft het beste resultaat, omdat de Bali kip nog even opgebakken wordt en iets droger wordt.
Eet er rijst bij met een sajur (= groentegerecht).
Bij "Familie-recepten" is een eenvoudig recept geplaatst van sajur courgette, die goed samengaat met de Bali kip.

 

 - Op een warm broodje

De Bali kip kan ook als lunch gegeten worden, maar dan op een broodje. Denk bijvoorbeeld aan een pistolette of Italiaanse bol.

Verwarm het broodje in de oven en verwarm de Bali kip zoals boven vermeld.
Maak een zoetzure atjar van komkommer (zie recept bij Pastei tutup) en doe dit ook op het broodje.
Wat ook heel lekker is om er een beetje satehsaus overheen te doen.

 

 

 

                                                        

Gastenboek

  • 13-09-2018 - Lekkerste sateh ever! En ik mis mijn tweede huiskamer en...  lees meer
  • 14-06-2018 - Deze sateh is om je vingers bij op te eten,...  lees meer
  • 05-05-2018 - Van uit San Diego wens ik jullie super veel succes....  lees meer
Plaats een bericht

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2016 - 2018 Norman Saté | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.